lumanare botez.ro
 
|
|
|
|
 

Elementele cheie ale ceremoniei de botez


Botezul este cea mai veche și mai însemnată taină a creștinătății. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii erau botezați în apele râurilor, ca simbol al credinței pe care o vor urma.

Există numeroase elemente ce caracterizează ceremonia botezului, cele mai importante dintre acestea fiind lumânarea de botez, dar și cristelnița, obiect în care sunt scufundați copii în timpul slujbei de botez. Dacă înainte, așa cum spuneam, ceremonia se desfășura în apele râurilor, în zilele noastre aceasta are loc în interiorul bisericii.

Lumânarea de botez este compusă din ceară, albinele fiind simbolul curățeniei, al purității, așa cum sunt considerați și nou-născuții.

elementele cheie ale ceremoniei de botez

Aceasta este purtată pe parcursul slujbei de botez de către nași, considerați părinți spirituali ai celui botezat, flacără acesteia fiind simbolul luminii care îi va călăuzi drumul către credință, către divinitate.

Lumânarea de botez este întotdeauna aleasă cu grijă, fiind, de cele mai multe ori, decorată cu diverse tipuri de flori, fiecare cu o semnificație aparte. În ultimii ani, sunt căutate lumânări de botez decorate în diverse stiluri, de la tradițional la modern, fiind înfrumusețate chiar prin atașarea jucăriilor din pluș sau alte materiale.

În afara faptului că o lumânare de botez este elementul cheie al ceremoniei, aceasta trebuie să fie și rezistentă, astfel că multe persoane aleg să o păstreze drept amintire peste ani.

Și pentru că florile și celelalte elemente de decor oferă o notă deosebită acestui eveniment special, și cristelnița în care va fi botezat nou-născutul poate fi înfrumusețată cu ajutorul lor. Decorațiunile florale atașate acesteia au un impact deosebit, florile fiind încărcate de semnificație și emoții.

Având în vedere importanța și multiplele semnificații ale ceremoniei botezului, cele două elemente centrale - lumânarea de botez și cristelnița - fac ca emoțiile să fie trăite la un alt nivel, iar amintirile să capete o semnificație aparte.
comenzi lumanari botez
Comenzi telefonice si Online
 
pret minim lumanari botez
Realizam lumanari botez la pret minim
 
livrare lumanari botez bucuresti
Livrare Gratuita Bucuresti
 
Toate imaginile sunt reale

Lumanari de botez legate de articol

Lumanare hortensie frezii trandafiri

Lumanare hortensie frezii trandafiri

Lumanare hortensie trandafiri hypericum

Lumanare hortensie trandafiri hypericum

Lumanare trandafiri crizanteme orhidee

Lumanare trandafiri crizanteme orhidee

Lumanare trandafiri siclam

Lumanare trandafiri siclam


|
|
|
|
| |
Copyright @ 2018 lumanare botez.ro- All rights reserved
comanda acum