lumanare botez.ro
 
|
|
|
|
 

Indatoririle nasilor de botez


Atunci când un copil este botezat, cei care vor lua parte la ceremonie vor fi, pe lângă părinți, nașii celui botezat. Nașii sunt aleși de către părinții nou-născutului și, așa cum spun preoții, ei trebuie să lege o legătură spirituală strânsă cu cel botezat, să îi călăuzeazcă pașii alături de părinți, să îl îndrume către o viață liniștită și morală, devenind din acea clipă părinții săi spirituali.

Creștinii consideră că cei denumiți nași trebuie să fie creștini și să aibă o viață liniștită, trăind moral și responsabil. În ceea ce privește responsbilitățile legate de slujba creștină, aceștia ar trebui să cunoască rugăciunea denumită „Crezul”. În cazul în care nu o cunosc, preotul îi va îndruma.

indatoririle nasilor de botez

Chiar dacă acceptul de a fi nași reprezintă un angajament moral, trebuie avute în vedere și aspectele materiale pe care le implică un astfel de eveniment. Astfel, în afara costului slujbei de botez, nașii trebuie să aducă la biserică în ziua botezului lumânări de ceară, vin roșu, ulei de măsline, un prosop, o bucată de pânză albă de mir și un săpun. Toate aceste obiecte vor fi folosite pentru punerea în practică a ritualurilor bisericești, creștine.

De asemenea, nașii trebuie să cumpere și lumânarea de botez, pe care unul dintre ei o va purta pe tot parcursul slujbei bisericești - unul dintre nași va purta în brațe copilul ce urmează a fi botezat, iar celălalt, lumânarea. În biserica creștin-ortodoxă, băieții sunt ținuți în brațe de către nașă, iar fetele, de către naș.

În afara obiectelor ce trebuie aduse de către nași la biserică, ei trebuie să cumpere și diferite daruri pentru cel botezat. Acestea constau, în general, în hăinuțe și încălțări cu care copilul este îmbrăcat după terminarea slujbei de botez.

Totodată, nașii sunt cei care prind cruciulițele de botez în piept invitaților, acestea fiind un simbol al tradiției creștine românești.

După încheierea slujbei, nașii, alături de părinții copilului și de prieteni, organizează, de obicei, o petrecere prin care sărbătoresc creștinarea celui mic.

comenzi lumanari botez
Comenzi telefonice si Online
 
pret minim lumanari botez
Realizam lumanari botez la pret minim
 
livrare lumanari botez bucuresti
Livrare Gratuita Bucuresti
 
Toate imaginile sunt reale

Lumanari de botez legate de articol

Lumanare hortensie

Lumanare hortensie

Lumanare trandafiri si strumf

Lumanare trandafiri si strumf

Lumanare hortensie trandafiri gerbera

Lumanare hortensie trandafiri gerbera

Lumanare orhidee trandafiri hypericum

Lumanare orhidee trandafiri hypericum


|
|
|
|
| |
Copyright @ 2018 lumanare botez.ro- All rights reserved
comanda acum